Background Image

История

За проекта

Проект „Слънчевата къща” започна през месец октомври 2007 година, когато беше закупен имотът. Aвтор на архитектурния проект e съпругата на бившия собственик. Тя така е проектирала и разположила спалните на втория етаж, че от прозорците на всяка стая се вижда по един връх на Стара планина.

Идеята беше този прекрасен комплекс с невероятна панорама да се развие като място за пълноценна почивка и развлечение. Нашата цел беше гостите на комплекса да видят и усетят заобикалящата ги красота на Стара планина.

Работата по проекта продължи почти шест години - до есента на 2012 година. До края на същата и през цялата следваща година комплексът беше в режим на тестови изпитания. През снежната и много студена зима на 2012 година се появиха всички недостатъци и пропуски, допуснати по време на строителството и изпълнението на проекта. Всички те бяха отстранени и „Слънчевата къща” беше подложена на нови изпитания до достигане на необходимите резултати.

През цялото време се водехме от мисълта да направим това кътче уникално като архитектура, изпълнение, атмосфера и лукс, така че да се запази очарованието на околната среда. Усилията, които положихме доведоха да реализирането на уникален екологичен проект, позволяващ разумно използване на природните ресурси (слънце, въздух и вода), без да бъде нарушена екосистемата. Функционалността на сградите и ефективното използване на пространството са съчетани с естетика, удобство и устойчивост.

Нашето желание беше гостите на „Слънчевата къща“ да усетят тишината и спокойствието на природата, да се насладят на прекрасните гледки и да дишат чистия планински въздух. Тук можете да се потопите в лукс и да не усетите липсата на домашен уют.                          

Искаме хората, посетили комплекса, да усетят гостоприемството му. Затова вложихме душите и сърцата си в реализацията му.

Дали сме успели, ще преценят нашите гости. Добре дошли и прекрасни мигове в комплекс „Слънчевата къща”!