Background Image

Правила на къщата

Вътрешни правила и ред в комплекс „Слънчевата къща”

Настаняване

 1. Настаняването на гостите на комплекса става след 14:00 часа. Напускането на комплекса е до 12:00 часа.
 2. „Слънчевата къща“ се предоставя за цялостно ползване на гостите и персоналът не носи отговорност за лични загуби и/или травми по време на техния престой.
 3. Заплащане. Нощувките съгласно направените резервации се заплащат предварително по банков път, като след постъпване на сумата по резервацията, гостите получават оригинална данъчна фактура на посочен от тях адрес. Плащания в брой по време на престоя в „Слънчевата къща“ не се приемат. Не се допуска настаняване в комплекса, ако не е заплатена цялата сума по резервацията.
 4. Максимален брой на гостите на комплекса - 6 човека (3 спални по 2 човека).
 5. Работно време на комплекса. Комплексът е на самообслужване от 0:00 ч. до 24:00 ч. Работното време на обслужващия персонал на комплекса е от 9:00 до 12:30 часа и 13:30 часа до 18:00 часа.


Вътрешен ред

 1. При настаняване в „Слънчевата къща“, обслужващият персонал запознава гостите с възможностите и удобствата, които комплексът предлага.
 2. Тютюнопушенето във вилата за гости, центъра за релакс, винарната и офиса е абсолютно забранено. Пушенето в комплекса се извършва само на определените и указани с табели места.
 3. Влизането с обувки във вилата за гости и центъра за релакс е абсолютно забранено. На разположение на гостите на комплекса са предоставени мъжки и дамски чехли за еднократна употреба в 7 размера.
 4. При напускане на комплекса, гостите са длъжни да го оставят в състоянието, в което са го заварили при настаняването си.
 5. При повреда поради неправилна употреба на оборудването, както и на липсващи или счупени вещи/уреди, се задължавате незабавно да уведомите персонала. В тези случаи политиката на „Слънчевата къща“ е нанесените щети да бъдат възстановени от причинителя.
 6. Поръчките за закуска (домашно приготвена с продукти в зависимост от сезона) се заявяват не по-късно от 18:00 часа на предишния ден. На разположение на гостите е предоставено меню с предлаганите закуски.
 7. При използване на велосипедите, гостите са длъжни да използват каските и светлоотразителните жилетки. При престой извън комплекса, гостите са задължени да заключват велосипедите, за да се предотврати загубата/кражбата им. В случай на кражба или загуба, гостите са длъжни да възстановят за своя сметка стойността на изгубения/откраднат велосипед. При използване на велосипедите извън комплекса, гостите са длъжни за спазват ЗДП (Закон за движение по пътищата).
 8. Домашните любимци, без ограничение на размери и килограми, се настаняват в специално изградена в двора на комплекса къщичка за домашни любимци.
 9. Възможно е посетителите на комплекса да бъдат помолени да депозират 50% от стойността на сумата по резервацията при настаняването им в комплекса. След установяване състоянието на комплекса при напускане на гостите, депозитът ще бъде възстановен.
 10. При настаняване гостите приемат и се съгласяват с общите условия за ползване на комплекса, съгласно „Вътрешни правила и ред в комплекс „Слънчевата къща”", публикувани на сайта.