Background Image

Спа и спорт

В комплекса ви очаква най-слънчевият център за релакс, създаващ максимален комфорт на гостите. Докато спортувате или отдъхвате, можете да се насладите на неповторимия планински пейзаж през големите панорамни прозорци. Можете да изберете между фитнес занимания или пълно отпускане в парна баня, алпийска сауна или джакузи. В центъра за релакс има и самостоятелна баня със студено ведро за охлаждане след сауната, санитарен възел и кът за фитнес.

За удобство на гостите са осигурени хавлии, халати, чехли за еднократна употреба и тоалетни принадлежности. Козметиката включва набор от уханни билки и соли за вана. Ароматните свещи внасят допълнителни нотки на уют и спокойствие.

Фитнес зона
Центърът разполага с най-предпочитаните фитнес уреди, с помощта на които можете да постигнете максимално натоварване, съобразено с индивидуалните цели на всеки спортуващ: бягаща пътека, комбиниран уред, дъмбели, лежанка, шведска стена и постелки за йога.

Джакузи (до 3 човека)
Позволете на тялото си да се възстанови пълноценно след интензивна фитнес тренировка с отпускащ мускулатурата воден масаж. Той може да бъде нежен и деликатен, за да се насладите на дълбока релаксация или по-енергичен за премахване на натрупаната умора. Въздушният масаж поддържа постоянно наличието на кислород във водата, което ревитализира клетките на кожата. Във водата можете да поставите различни специално подбрани ароматни билки и соли.

Парна баня (до 3 човека)
Престоят в парната баня ще награди тялото Ви с истинската наслада на пълния релакс. Още от древни времена, тя е използвана за постигане на хармония между душата и тялото. Парната баня е термотерапия, при която се използват предимствата на горещия въздух и високата влажност. Топлината отпуска мускулите, подобрява кръвообращението, прочиства организма от натрупаните токсини. Парата има освежаващо, тонизиращо, почистващо и хидратиращо действие върху кожата. Успокоява нервната система, а в допълнение с разпръснатите аромати във въздуха от ароматизиращата система действа и силно релаксиращо.

Алпийска сaуна (до 3 човека)
Сауната е единствената баня в света, в която едновременно има и сух и влажен въздух. Тя е полезна както за външния вид, така и за здравословното състояние на организма. Подобрява тонуса и жизнеността на тялото. Високата температура и ниската влажност предизвикат цялостно изпотяване и дълбоко прочистване на тялото от токсини, успокояват и отпускат уморените мускули и намаляват стреса. При алпийската сауна нагретите в меден съд минерални камъни се заливат с вода, при което се отделят микроелементи, съединяващи се с водната пара. Това оказва благотворно влияние върху здравето на човека. Комбинацията на висока температура в сауната и последващото рязко охлаждане, с кратки почивки между тях, ви помага да усетите сетивата си обновени.

Баня със студено ведро
Взимането на сауна според традицията задължително се комбинира с охлаждане – след като престоите в сауната достатъчно дълго и почувствате, че кожата ви пари, трябва да се облеете рязко със студена вода в банята с ведро. На пръв поглед тази процедура на прекомерно затопляне и шоково охлаждане изглежда непоносима за човешкия организъм, но когато облеете парещото си тяло със студената вода, ще почувствате рязко облекчение и прилив на енергия, които имат несравним ефект.

Спорт и забавление
За тези, които обичат разходка сред природата, комплексът разполага с 6 планински велосипеда, марка Specialized. Ако пък не ви се излиза, можете да поиграете тенис на професионална тенис маса или някоя семейна игра, или да си изберете книга от библиотеката на комплекса.

Външен отопляем басейн
Комплексът разполага с външен отопляем басейн. Водата в него се пречиства по щадяща технология чрез солна електролиза и затова е безопасна за хора с алергии към синтетични препарати. Басейнът може да се използва и в по-студено време, тъй като е монтирана специална система от соларни панели и термопомпа за затопляне на водата.

Басейнът е част от комплекса и е неохраняем.