Background Image

За нас

Общо описаниe на комплекса

„Слънчевата къща“ е уникален по рода си еко комплекс-галерия, разположен на площ от 9000 кв.м, който целогодишно предлага на своите гости отдих и развлечения в сърцето на Троянския балкан, сред величествените върхове Ботев, Острец и Марагидик.

Комплексът предлага уникална атмосфера и неповторим уют, съчетавайки духа на миналото с лукса и удобствата на съвремието. Тук можете да се насладите на истинската тишина далеч от града, да слушате песента на птиците и шепота на дърветата. 

Еко комплекс-галерия „Слънчевата къща“ се намира над град Априлци, на около 185 км от София и на 290-300 км от Бургас и Варна. В непосредствена близост има много природни забележителности и туристически маршрути, предлагащи условия за ски, лов и риболов.

За пълноценната почивка на гостите комплексът разполага с две вили за гости („Слънчевата къща“ и „Слънчевата къща“ 2/ „Къщата с двете слънца“), център за релакс с фитнес зона, отопляем външен басейн, малък стилен параклис, офис помещение, винарна, два броя гаражи, двор с каменно барбекю и веранда, открит фитнес, детска площадка, биологични градини. Дворът е ограден с масивна каменна ограда в духа на старите български къщи и е напълно подходящ за семейства с малки деца, тъй като не е необходима постоянна родителска грижа и наблюдение. За допълнителна сигурност комплексът е обезопасен с технически системи за наблюдение и охрана. Монтирано е и мощно автономно захранване, което осигурява нормалното му функциониране за период до 72 часа при липса на ел.захранване. 

В комплекса има цифрова телевизия и безжичен интернет. На разположение на почиващите има библиотека с разнообразни заглавия от българската и световна литература, детски книги и игри.

Заповядайте при нас и се потопете в прекрасната атмосфера, уюта, тишината и спокойствието на комплекса, сред красотата и живописната природа на Троянския балкан! 

Вила за гости „Слънчевата къща“ 

Притежава сертификат за енергийна ефективност ААА

Още от прага на къщата ще усетите уникалната атмосфера, заобиколени от невероятна колекция картини и дърворезби на български майстори, които буквално на всяка крачка ще ви спират, за да им се насладите. Къщата е ново строителство, двуетажна и луксозно обзаведена. Разполага с локално парно отопление и топла вода през цялото време. На първия етаж има напълно оборудван кухненски бокс с бар-плот, камина, трапезария, просторна дневна и луксозна баня. Дървено стълбище води към втория етаж, където има три спални. В къщата могат да бъдат настанени 6 човека.

ПЪРВИ ЕТАЖ

Кухненски бокс

Кухненският кът е оборудван с вградени уреди за готвене, микровълнова фурна, миялна машина, хладилник с фризер и професионална кафе-машина. Осигурени са необходимите съдове и прибори за хранене. По желание на гостите, храната може да бъде приготвена от истински майстор на вкусните специалитети с използване на домашни продукти или да изберете кетъринг.

Комплименти за гостите

Всеки ден избор на чай и кафе

Кетъринг

По желание на гостите, „Слънчевата къща“ може да организира и кетъринг.

Трапезария и дневна

За да се съберете всички удобно около масата, трапезарията разполага с кухненски ъгъл, маса и столове. Обща камина разделя трапезарията и дневната и ви пленява с топлината на огъня. Дневната е обзаведена със стилна мебел, красива ниска масичка и телевизор.

ВТОРИ ЕТАЖ

Спални помещения

На втория етаж на къщата има три спални, баня с хидромасажна вана и голяма тераса с изглед към Централна Стара планина. Всяка от стаите е разположена така, че от прозорците й се виждат съответно върховете Ботев, Марагидик и Острец. Стаите са обзаведени с голяма спалня, гардероб с вграден сейф, тоалетка/масичка с мека мебел, телевизор. В коридора е монтирана красива дърворезба, илюстрираща възрожденските занаяти.

Вила за гости „Слънчевата къща“ 2 / „Къщата с двете слънца“

Притежава сертификат за енергийна ефективност ААА

Вилата е разположена в непосредствена близост до „Слънчевата къща“. Изградена е изцяло с използване на съвременни технологии в строителството, свързани с пестене на енергия, отопление, вентилация, климатизация. Къщата разполага с локално парно отопление, топла вода и автономно захранване.

Освен сертификата за енергийна ефективност, след 3-годишни тестове и изпитания къщата е категоризирана и като пасивна сграда, съгласно немския стандарт за пасивни сгради.

„Къщата с двете слънца“ притежава същия стил и атмосфера като „Слънчевата къща“ с невероятната колекция от картини и дърворезби на български майстори. 

Вилата е двуетажна и луксозно обзаведена. На първия етаж има напълно оборудван кухненски бокс, трапезария, просторна дневна с камина, спалня и баня. На втория етаж е разположена още една спалня, дневна и баня. 

Къщата е проектирана и изградена така, че от трите тераси се разкриват зашеметяващи гледки към Централна Стара Планина и върховете Ботев, Марагидик и Острец.

Във вилата могат да бъдат настанени 4 гости. 

Към „Слънчевата къща 2“ е изградено допълнително помещение, състоящо се от просторен луксозно обзаведен хол с камина, кухненски кът, бар-плот, баня. Помещението може да се използва когато и двете вили са заети, и е необходимо по-голямо пространство, в което гостите да се съберат.

Къщата разполага с втори гараж за един автомобил.

В целия комплекс (вилите, офиса и двора) на разположение на гостите има изградени различни видове камини, пещи и огнища.

На различни места са закачени и 11 броя ръчно произведени камбани. Вярва се, че камбанният звън има магическа и пречистваща сила.