Background Image

„Слънчевата къща“ с нови мерки в борбата с COVID-19

19.07.2021

Безспорно, пандемията от 2020 година, продължаваща и до днес, промени ежедневието на всички ни във всеки един аспект – работа, обучение, пазаруване и общуване. Макар вече да сме свикнали с противоепидемичните мерки и новия начин на живот, всеки се нуждае от малко почивка и тук идва нашата роля – да Ви осигурим спокойствие, удобство и безопасна, здравословна среда, за да се насладите на Вашата ваканция. 

Здравето на нашите гости е основен приоритет. Ето защо, освен задължителните хигиенни мерки, които стриктно спазваме, решихме да се погрижим и за качеството на въздуха в комплекса, като инвестирахме в последно поколение въздухопречистватели Daikin Streamer MC55W. Уредите бяха закупени от официалния представител на Daikin за България – Биттел.  Устройствата имат вграден високоефективен HEPA филтър, който улавя и отстранява фините прахови частици с размер 0,3 μm, както и полените, бактерии, вируси и миризми.

Въздухопречиствателите от този модел използват патентованата технология Flash Streamer на Daikin. Нейната задача е да унищожи вредните вещества във въздуха като вируси, плесени, бактерии и алергени чрез окисляване. Разрядът на Flash Streamer е вид плазмен разряд, включващ иновативна технология за пречистване на въздуха, която генерира високоскоростни електрони. Способността за окислително разлагане е много по-висока от тази на конвенционалния плазмен разряд, използван в стандартните технологии. Във връзка с разпространението на Covid-19 Daikin провежда тестове и експерименти, резултатите от които показват, че технологията Flash Streamer успешно деактивира повече от 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2) след облъчване на вируса в продължение на 3 часа.

С въздухопречиствателите Daikin Streamer MC55W можете да бъдете спокойни за здравето си и да сте сигурни, че ще дишате чист и свеж въздух по време на Вашия престой. Техният компактен размер и стилният, ненатрапчив дизайн, ги прави почти незабележими, а благодарение на ниските нива на шум, те са изключително тихи и няма да нарушават Вашата почивка.